Vertrouwenspersoon

de-vertrouwenspersoon

Biedt werknemers een veilige en integere werkomgeving

De functie van de vertrouwenspersoon wordt steeds belangrijker. Het wetsvoorstel om toegang tot een vertrouwenspersoon verplicht te maken voor elke werknemer is inmiddels goedgekeurd door de Tweede Kamer.

Hiervoor zijn bekendheid, laagdrempeligheid en zichtbaarheid van de vertrouwenspersoon essentieel. Blue Feniks ondersteunt vertrouwenspersonen met een onafhankelijk platform. Dit maakt het bespreekbaar maken van omgangsvormen laagdrempeliger en vergroot de sociale en psychologische veiligheid voor werknemers.

Eigen inlog

Krijg een eigen inlog om eenvoudig alle relevante functies te kunnen gebruiken gebruiken.

Communicatie

Het platform biedt de gelegenheid vertrouwelijk via chat te communiceren.

Eigen informatie

Deel eenvoudig informatie met werknemers via de interface van het platform.

Rapportage

Meerdere rapporten om met het management en de ondernemingsraad te kunnen delen.

De vertrouwenspersoon luistert, geeft advies en creëert een veilige omgeving

Dossiervorming

Maak dossiers aan en krijg de mogelijkheid deze aan andere vertrouwenspersonen over te dragen.

Goede beveiliging

Gegevens in ons platform zijn goed beveiligd zodat ongeautoriseerden geen toegang kunnen krijgen tot de zeer gevoelige (bedrijfs)informatie.

Het Blue Feniks platform helpt veelal complexe situaties te vereenvoudigen en automatiseren.

functies-software-vertrouwenspersonen

De vertrouwenspersoon is een essentiële steun voor uw bedrijf

De vertrouwenspersoon is een essentiële schakel in de zorg voor een veilige en integere werkomgeving. Wanneer een werknemer geconfronteerd wordt met ongewenst gedrag of misstanden en dit niet met een leidinggevende kan bespreken. Maar ook voor het creëren van bewustwording en preventie.

Wat kunnen wij voor u doen?

Blue Feniks ontzorgt u met gecertificeerde vertrouwenspersonen en met software die het werk van de vertrouwenspersoon professionaliseert.

Ons aanbod is ook geschikt ter ondersteuning van uw interne vertrouwenspersonen. Onze intuïtieve en gebruiksvriendelijke software stelt uw vertrouwenspersonen in staat om efficiënter te werken, gegevens veilig op te slaan en trends en patronen te analyseren om proactief bij te dragen aan een veilige organisatiecultuur.

Icoon-computer-707x552

Vertrouwelijkheid + objectiviteit

Onze vertrouwenspersonen zijn onafhankelijke professionals die zorgen voor een veilige omgeving waar medewerkers vrijuit kunnen spreken over hun zorgen en problemen. Ze handelen altijd met uiterste vertrouwelijkheid en objectiviteit, waardoor werknemers zich gehoord en gesteund voelen.

Deskundigheid + ervaring

Onze vertrouwenspersonen beschikken over de nodige expertise en ervaring om een breed scala aan kwesties aan te pakken, zoals intimidatie, discriminatie, pesten, conflicten op de werkvloer en meer. Ze zijn goed op de hoogte van de wet- en regelgeving op dit gebied en kunnen uw medewerkers begeleiden bij het vinden van passende oplossingen.

Naast het bieden van ondersteuning, kunt u onze vertrouwenspersonen ook actief inzetten op het gebied van preventie. Bijvoorbeeld bij het implementeren van effectieve beleidsmaatregelen en bewustwordingsprogramma's, waardoor problematische situaties tot een minimum worden beperkt.

Benieuwd hoe Blue Feniks kan helpen om het werk in uw organisatie leuk te houden?

×

 

Hallo!

Waar kan ik je mee van dienst zijn?

× Hoe kan ik je helpen?